Several factors that cause heart disease

heart2020 year is estimated coronary heart disease is a disease cause of death and disability in the world's number one. cardiovascular disease and even this will result in the death of 25 million people each year.

Not only in the world, death rates from heart disease in Indonesia also continues to increase. and even heart disease, including the number one cause of death in our country. healthy lifestyle and various types of treatment have been a lot of popping, but the risk of dying from heart disease does not decline.

heart disease is not only experienced by older people, but also attacked the young people and children. the young people who are still productive, heart disease appears generally caused lifestyle is not healthy. such as lack of exercise, food and unhealthy drink, smoke, and others. whereas in children is usually caused by congenital birth.

Is it heart disease?

heart disease is a disease that interfere with blood vessel system, or more precisely attack the heart and veins. some examples of heart disease such as coronary heart disease, heart attack, high blood pressure, stroke.

Coronary heart disease is a type of heart disease the most number of sufferers. This disease attacks the blood vessels and can cause heart attacks. a heart attack due to clogged arteries, which inhibit the distribution of oxygen and nutrients to the heart.

Factors causing coronary heart disease risk

1. age

entered the age of 45 years for men
at this age men more vulnerable to heart disease and men should be aware of this condition early.

for women, entered the age of 55 years
women began to follow him in terms of risk of heart disease after menopause.

2. a history of heart disease in the family
a history of heart attack in the family is often the result of abnormal profiles.

3.diabetic
people with diabetic 2-4 times, prone to heart disease. two out of three people with diabetes die of heart disease. diabetic and heart disease is a complication of the disease most common and can be fatal.

4. smoking
2 times the risk of smokers, greater heart attack. Recent studies have revealed more than 200 poisons in a cigarette. the main thing is the tar, nicotine, and carbon monoxide. tar gets stuck in the lungs, nicotine affects the nerves and blood circulation, and is carcinogenic.

5. stress
stress can trigger the production of substances andrenalin and high catecholamines, which can cause constriction of blood vessels and increased heart rate. that can disrupt the blood supply to the heart.

Thus some of the causes of heart disease. I hope this information is useful


Related Post



22 comments:

Zippy said...

Hmmm, kalo soal umur, gue masih aman2 aja...
Merokok..??
Hmmm, juga gak termasuk, gue gak ngerokok...
Stress..??
Kayak'x juga gak termasuk, yang ada gue gila, wkwkkwkwkwkwkkw.....

*Jangan sampai deh gue kena sakit jantung...

narti said...

banyak juga penyebabnya, makasih sharingnya.
sangat bermanfaat nih.

Rihar Diana(dhana) said...

salam sahabat
wah kalo sampai seperti ini harus bisa jaga sebelum datang,thnxs its good posting....good luck ya...

Jimox said...

wah untung aja aku nggak ngrokok sob. jadi lumayan mengurangi resiko.

o iya, di tempatku ada yang ULTAH. datang ya... :)

reni said...

Aku gak merokok sih.., tapi aku gak suka olahraga. Kira-2 berpengaruh thd jantung gak ya..?
Makasih sharingnya...

Rizky2009 said...

waduh sob kalau aq mah merokok, ngeblog kalau g merokok ide g bisa muncul

Seri said...

rupanya penyakit ini bisa ada kaitan dengan penyakit lain terutama diabetes. bahaya sekali kalau begitu apa lagi kalau bercampur dengan diabetes yang kronik sukar diobati.

Willyo Alsyah P. Isman said...

thanks 4 u informations....wah..ini ngena banget ke gw...hehehe

Rihar Diana(dhana) said...

koment lagi..oh iya kalo dipostingkan pula tentang jenis obat yg komplit bisaga ya...good luck

Budiawan Hutasoit said...

setelah mengetahui faktor2 penyebabnya, sebaiknya dihindari. ditambah harus rajin olahraga...jalan kaki 30 atau 1 jam, 3 kali seminggu paling tidak kudu bin harus..
selamat menjaga kesehatan jantung..

kerja keras adalah energi kita

akhlis said...

Even now younger people (teenagers and kids) start to develop heart disease, that was what I heard.So scary!

NumB3R said...

wah. . wah, kyknya saya kudu jaga2 nih sob.
thanks infonya :)

saungweb said...

Ntu tuh sob soal smoking ya itu lho... beraaat.....

kakve_santi said...

menghindari smoking ahhh!!!

Vicky said...

What a useful article you have my great friend :)

This article makes me understanding about "Several factors that cause heart disease".

Thanks for sharing :)

Ica said...

thanks bro...
Tapi emang bener, stress tuh buntutnya2 ke penyakit juga..
Nice post :)

Herdoni Wahyono said...

Artikel yang sangat menarik.

Menurut data WHO, virus hepatitis B kronis diperkirakan menyerang 350 juta orang terutama di Asia Tenggara dan Afrika yang menyebabkan kematian kurang lebih 1,2 juta orang per tahun.
Di Indonesia, prevalensinya mencapai 5 - 10 % dari jumlah total penduduk atau sekitar 13,3 juta penderita.
Cara paling ampuh untuk mencegah hepatitis B adalah vaksinasi hepatitis B. Pencegahan dapat dilakukan dengan meningkatkan kesehatan lingkungan, kebersihan perorangan, penapisan darah donor dan sebagainya.

al-basri said...

salam
inilah masalah saya sob, ini tahun ke 5 saya mengidap sakit bengkak jantung kronis dan tidak dapat diubati menurut dokter. sekarang saya cuma bertahan 2-3 hari sakit lagi. syukur saya masih bernafas lagi...

info WHO yang saya baca di Asiaweek, setiap 5 orang dalam dunia ini, 3 akan mati sebab masalah jantung. penting sekali jaga pemakanan...

terima kasih info yang baik, semoga dimanfaatkan juga untuk diri.

mygamebest said...

SU back to gently asked: "Are you all right?" Aion GoldSU has always been very gentle treatment of women,
the premise must be to be handsome,FFXIV Gil the ugly is that people do not will her gentle bar! ! !wow gold Yang Yang unsteadily answer: "I'm all right." wow poewr levelingSurely she had not the performancebuy wow gold of the just-SU inhuman completely break aion goldfree out of bar.aion power leveling

Anonymous said...

hello

Anonymous said...

hi

Arleen said...

I buy viagra regularly to prevent ED so I need to know if it can cause a heart stroke or it's only a mass media gossip.

Post a Comment

Subscriptions

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Blog Archive

Site Info

Coment box


Popular Posts